Imate domače bučke? Pripravite izvrstno slano pito, ki bo navdušila celo družino!
Priprava bučkine pite je precej preprosta: potrebujete približno 10 - 15 minut časa, preostalo delo pa bo opravila pečica. Narejeno pito postrezite ob veliki skledi solate, pripravite pa jo lahko tudi vnaprej in jo nato vzamete v službo za malico.
Ne spreglejte:
- Kaj se zgodi v telesu, če vsak dan pijete pivo? Rezultati so presenetljivi
- Če pri uživanju banan počnete to pogosto napako, si lahko nakopljete resne zdravstvene težave
- Zmagovalec MasterChefa opozarja: čevapčičev nikoli ne zalivajte s pivom!
Sestavine za 4 osebe:
- 400 g bučk
- 1 mlada čebula
- 80 g moke
- 1 večje jajce
- 180 ml mleka
- 40 g naribanega parmezana
- 2 žlici oljčnega olja
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Bučke ter mlado čebulo očistite, operite ter osušite. Oboje nato narežite na kolobarje.
2. V ponvi segrejte olje, na katerem hitro popražite mlado čebulo. Ko se ta zmehča, dodajte bučke, rahlo solite ter vse skupaj pražite približno 5 minut.
3. V večji skledi pomešajte jajce, moko in mleko, da dobite enotno zmes. Nato primešajte še parmezan in popraženo zelenjavo.
4. Okrogel pekač namastite in vanj enotno zlijte bučkino maso. Pito pecite približno 40 minut pri temperaturi 200°C. Ko se pita zlato rjavo zapeče, jo odstranite iz pečice in postrezite toplo ali ohlajeno.
- Preberite si še: Živela je 122 let in bila najstarejša oseba na svetu: vsak dan je uživala tri preprosta živila
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del