Ta recept navdušuje tudi tiste, ki sicer niso ljubitelji zelenjave.
Bučke so pogosto osnova za številne recepte, ki jih pripravljamo poleti. Od klasičnih polnjenih bučk, do bučkinih pit, celo palačink - le redki se lahko uprejo tej slastni zelenjavi. A tudi, če sicer bučk ne marate, vas bo zagotovo navdušil ta recept za bučkine zrezke, ki so izredno okusni, priprava pa je preprosta.
Ne spreglejte:
- Kako se hladijo Japonci? S temi triki jim je prijetno tudi, ko je zunaj 40+ stopinj
- Ob tej uri nikoli ne bi smeli piti jutranje kave: ali tudi vi počnete to napako?
- To živilo obvezno vključite v prehrano, če želite izgubiti maščobo na trebuhu
Sestavine:
- 300 g naribanih bučk
- 60 g čičerikine moke
- sok polovice limone
- 25 g chia semen
- 8 g kvasa
- česen v prahu
- žlička mlete rdeče paprike
- žlička origana
- žlička timijana
- ščepec soli
- ščepec sode bikarbone
Priprava:
- Bučke naribajte, stresite v cedilo in jim dodajte nekaj soli. Vse skupaj pustite stati, da bučke spustijo odvečno vodo. Nato jih dobro ožemite.
- Bučkam dodajte chia semena, čičerikino moko, kvas, česen in mleto rdečo papriko, origano, timijan, sol, limonin sok in sodo bikarbono. Vse dobro premešajte.
- Ko je testo pripravljeno, ga pustite počivati vsaj 10 minut. Nato iz njega oblikujte polpete oziroma zrezke.
- V ponvi segrejte olje in na njem specite bučkine zrezke. Vsakega pecite približno 8 minut, pokritega in na srednji temperaturi, pri čemer ga obračajte vsakih 2 minuti.
- Pečene zrezke postrezite z vašo najljubšo pomako.
Preberite si še: Živijo preko 120 let in vsak dan poleti jedo to živilo: tako se prehranjuje najbolj zdravo ljudstvo na svetu
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?