Juha kot glavna jed.
Za 4 osebe potrebujete:
- 700 g mesa buče (na primer muškatne)
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 2 žlici olja
- 1 žlico mletega karija
- 900 ml zelenjavne juhe
- sol, poper
- 200 g smetane
- med
- 2 žlici kisle smetane
- grob poper
Priprava:
1. Bučo olupite in jo zrežite na kocke. Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte.
2. V večjem loncu segrejte olje in na njem stekleno popražite česen in čebulo. Kocke buč malce popecite, jih potresite s karijem in jih podušite. Prilijte juho in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Posodo pokrijte in pustite, da juha lahno vre približno 30 minut.
3. Juho nato pretlačite s paličnim mešalnikom in primešajte smetano. Če je treba, prilijte še malo vode. Zavrite in juho začinite s soljo, poprom, karijem in medom. Porazdelite jo po jušnih skodelicah in jo okrasite s kupčkom kisle smetane in grobim poprom.
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"