Bučna juha s tortelini

31. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bučna juha s tortelini

Lahka juhica za zimske dni.

Za 4 osebe potrebujete

• 500 g bučnega mesa

• 2 korenčka

• 1 rumeno papriko

• 1 čebulo

• 2 žlici olja

• 2 jušni kocki

• 1,5 l mleka

• sol, poper

• škrob

• 250 g svežih tortelinov s sirovim nadevom

Priprava

Bučno meso zrežite na kocke. Pripravite korenje, papriko in čebulo ter vse narežite na koščke. Na olju popražite čebulo in papriko. Dodajte bučo in korenje ter prilijte približno 500 ml mleka, da je vse pokrito. Kuhajte približno 25 minut, da se buča zmehča. Juho zmeljite s paličnim mešalnikom. Prilijte ji preostalo mleko in jo po okusu solite in poprajte. Juho prevrite in jo po potrebi zgostite s škrobom ali razredčite z malo vode. Torteline skuhajte v vreli osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Dobro jih odcedite in razdelite po globokih krožnikih. Prelijte jih z vročo juho in postrezite.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"