Pršut in rukola dodata tisto posebno aromo
Za 4 kose potrebujete
- 600 g hokaido buče
- 400 g kisle smetane
- sol, poper
- 1 zavitek kvašenega testa (450 g)
- 4 tanke rezine pršuta
- 50 g rukole
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
- grob poper
Priprava
Pečico segrejte na 225 stopinj (ventilatorsko na 205 stopinj). Buči odstranite semenje in niti ter meso buče zrežite na drobne kocke. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte.
Kislo smetano začinite s soljo in poprom. Testo za pico razvijte in ga malce razvaljajte. Izrežite 3 manjše pice in jih položite na papir za peko. Preostalo testo zgnetite skupaj, ga spet razvaljajte in iz njega oblikujte četrto pico. Premažite jih s kislo smetano in pustite prazen rob. Pice potresite z bučo in jih pecite 20 do 25 minut.
Pršut zrežite na trakove. Rukolo oplaknite, jo otresite in preberite. Če je treba, jo zrežite na manjše kose. Pice vzemite iz pečice in jih obložite s pršutom, rukolo in jih potresite z rukolo in poprom.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na kos: približno 610 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 59 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?