Prava jesenska sladica!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 200 g maslenih piškotov
- 80 g masla
- 20 g kakava
Za kremo: - 420 g bučnega pireja
- 1/2 žlice mletega cimeta
- 1/2 žlice nastrganega muškatnega oreščka
- 1/2 žlice mletega ingverja
- 300 g sladkorja
- 200 g kisle smetane
- 200 g smetanovega sirnega namaza
- 3 jajca
In še: - 100 ml smetane
- pekanove orehe
- mleti cimet
Priprava:
1 Piškote drobno zdrobite. Dodajte stopljeno maslo in kakav ter vse skupaj dobro premešajte. Piškotno mešanico zatisnite ob dno modela, obloženega s papirjem za peko. Nato model postavite v hladilnik.
2 Bučnemu pireju primešajte začimbe in sladkor. Kisli smetani primešajte kremni namaz in jajca ter nato mešanico primešajte bučnemu pireju. Kremo razporedite po piškotnem dnu in pito 30 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Nato pečico ugasnite, priprite vrata pečice in pito pustite v njej še 30 minut. Nato pečico zaprite, jo ponovno nastavite na 150 stopinj in pecite še 30 minut. Po peki naj se ohladi v modlu. Nato jo za 3 ure postavite v hladilnik.
3 Pito vzemite iz modla. Čvrsto stepite smetano in z njo okrasite pito. Po njej potresite še pekanove orehe in cimet.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?