Malce drugačne palačinke ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 kg buče hokaido
- 1 čebulo
- 4 rezine toasta
- 500 g mlete svinjine
- 2–3 vejice mete
- 2–3 vejice origana
- 50 g svežega ingverja
- 2 jajci
- 30 g bučnih semen
- 100 ml smetane
- sol, sveže mleti poper
- 100 g ementalca
- olje za cvrenje
Priprava:
1 Očistite bučo, odstranite semena in bučo grobo nastrgajte. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Toast zrežite na kocke.
2 Mletemu mesu dodajte bučo, čebulo, koščke kruha, sesekljano meto in origano, drobno sesekljan ingver, jajci in bučna semena. Primešajte smetano, maso začinite s soljo in poprom ter jo dobro premešajte.
3 Sir zrežite na majhne koščke. V ponvi segrejte olje in nanj dajte 1 žlico pripravljene mase. Pokrijte jo z nekaj kockami sira in te pokrijte še z novim odmerkom bučne mase. Palačinke zlato popecite z obeh strani.
4 Na enak način pripravite še preostale palačinke. Odcedite jih na papirnati brisači in postrezite z rukolo in paradižniki.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?