Mafini z bučami ...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 400 g buče hokaido
- 80 ml olja + malo olja za ponev
- 2 jajci
- 240 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- ščepec soli
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1 žličko mletega cimeta
- 1/2 žličke nastrganega muškatnega oreščka
- 1/2 žličke mletega ingverja
- 280 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
Za konec:
- 50 g medu
- 60 g mešanice oreščkov (lešniki, orehi, pekanovi orehi)
Priprava:
1 Bučo zrežite na kocke in jih razporedite po pekaču. 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladijo, nato jih stresite v skledo in pretlačite v gladki pire.
2 Jajci penasto stepite s sladkorjem. Dodajte vanilin sladkor, sol, sodo bikarbono, cimet, muškatni orešček, ingver, olje, bučni pire in vse skupaj ponovno zmešajte. Na koncu dodajte moko s pecilnim praškom.
3 Pripravljeno testo razporedite po vdolbinicah modela za mafine, ki ste jih prej obložili s papirnatimi modelčki. Mafine približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Po peki jih premažite z medom in potresite z mešanico sesekljanih oreščkov.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa