Kdaj ste nazadnje jedli zajčje meso? Poskusite ga v obliki burgerja!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 en dan staro žemljo
- 75 ml mleka
- 1 jajce
- 1 čebulo
- 600 g mletega mesa zajca
- sol, sveže mleti poper
- 1 žličko mlete sladke paprike
- drobtine
- olje za cvrtje
- 8 rezin kruha
- 1 rdečo čebulo
- 4 kisle kumarice
- peteršilj za dekoracijo
Za solato:
- 1 kumaro
- 40 ml vode
- kis
- sol, sveže mleti poper
- sladkor
Priprava:
1 Žemljo zrežite na kocke in te prelijte z mlekom. Olupljeno čebulo sesekljajte. Meso dajte v skledo, ga začinite s soljo, poprom in mleto sladko papriko ter ga dobro premešajte. Dodajte ožete koščke žemlje, jajce in sesekljano čebulo. Dobro premešajte, in če je treba, dodajte še drobtine.
2 Iz mesne mešanice oblikujte majhne burgerje in jih z obeh strani zlato zapecite na vročem olju. Po cvrtju naj se odcedijo na papirnati brisači.
3 Kumaro operite in jo nastrgajte v skledo. Dodajte vodo, kis, sol, poper in malo sladkorja. Dobro premešajte.
4 Pečene burgerje dajte na rezine kruha, jih obložite z obročki rdeče čebule in prepolovljenimi kislimi kumaricami. Okrasite s peteršiljem in postrezite s kumarično solato in gorčico.
Foto: Profimedia