Prava jesenska sladica..
Za 12 kosov potrebujete:
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 150 ml smetane
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 30 g mlečne čokolade
- 50 g sesekljanih lešnikov
- 100 g oranžnega marcipana
- 100 g temne čokolade
Priprava:
1 Jajci penasto stepite s sladkorjem. Previdno primešajte smetano, presejano moko in pecilni prašek. Na koncu dodajte sesekljane lešnike in čokolado.
2 Papirnate modelčke položite v vdolbine modela za mafine in jih napolnite s testom. Mafine 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 Malce pregnetite marcipan in ga razvaljajte 4 mm debelo. Z modelčki in noži izrežite ustrezne motive.
4 Temno čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in z njo premažite mafine. Nato nanje položite izrezan oranžni marcipan.