Preprosta in lahka čebulna juha...
s kruhom in sirom zapečena v pečici:
Sestavine za 4 osebe:
- 500 g čebule
- 1–2 stroka česna
- 4 vejice timijana
- 2 žlici masla
- 150 ml suhega belega vina
- 1 l juhe
- 1 lovorov list
- 12 rezin bagete
- 100 g naribanega sira
- sol, poper
Priprava:
Čebulo olupite, prerežite na pol in polovice zrežite na tanke kolute. Česen olupite in na drobno sesekljajte. Timijan oplaknite in lističe potrgajte z vejic.
V velikem loncu na maslu zlato rumeno popražite čebulo in česen. Zalijte ju z vinom in juho ter dodajte lovor in timijan. Juho v odkritem loncu kuhajte 15–20 minut.
V pečici segrejte žar (zgornje grelo). Lovorov list odstranite iz juhe in jo začinite s soljo in poprom. Juho prelijte v 4 ognjevarne jušne skodelice. Na juho položite rezine kruha in jih debelo posujte z naribanim sirom. Juho postavite v pečico in jo zlato rumeno zapecite, da se sir nekoliko raztopi. Postrezite še vročo, po želji jo okrasite s timijanom.
Čas priprave: približno 30 minut
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 22 g