Čebulna juha

23. 8. 2011
Deli
Čebulna juha s kruhom in sirom

Preprosta in lahka čebulna juha...

s kruhom in sirom zapečena v pečici:

Sestavine za 4 osebe:
  • 500 g čebule
  • 1–2 stroka česna
  • 4 vejice timijana
  • 2 žlici masla
  • 150 ml suhega belega vina
  • 1 l juhe
  • 1 lovorov list
  • 12 rezin bagete
  • 100 g naribanega sira
  • sol, poper
Priprava:

Čebulo olupite, prerežite na pol in polovice zrežite na tanke kolute. Česen olupite in na drobno sesekljajte. Timijan oplaknite in lističe potrgajte z vejic.

V velikem loncu na maslu zlato rumeno popražite čebulo in česen. Zalijte ju z vinom in juho ter dodajte lovor in timijan. Juho v odkritem loncu kuhajte 15–20 minut.

V pečici segrejte žar (zgornje grelo). Lovorov list odstranite iz juhe in jo začinite s soljo in poprom. Juho prelijte v 4 ognjevarne jušne skodelice. Na juho položite rezine kruha in jih debelo posujte z naribanim sirom. Juho postavite v pečico in jo zlato rumeno zapecite, da se sir nekoliko raztopi. Postrezite še vročo, po želji jo okrasite s timijanom.

Čas priprave: približno 30 minut
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 22 g

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"