Torta za ljubitelje slanega.
Za testo
- 250 g moke
- 20 g svežega kvasa
- 1 žlico masla
- 1 žličko soli
Za oblogo
- 1 kg čebule
- 100 g prekajene slanine
- 200 g smetane
- 4 jajca
- sol, poper
- 100 g naribanega sira
Priprava
Moko presejte v skledo in na sredini naredite jamico. Vanjo nadrobite kvas in ga zmešajte z malo mlačne vode. Maslo raztopite v 150 ml mlačne vode in dodajte sol. Maslo prilijte k moki in vse skupaj zgnetite v gladko testo. Testo pustite vzhajati približno 30 minut.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Čebulo olupite in zrežite na trakove. Slanino sesekljajte in popražite v vroči ponvi. Dodajte čebulo in jo pražite toliko časa, da postekleni. Ohlajeno čebulo zmešajte s smetano, jajci, soljo, poprom in sirom.
Testo razvaljajte in z njim obložite namaščen pekač za torto (premera 26 cm). Po testu razporedite čebulni nadev in kolač pecite približno 50 minut.
Čas priprave: približno 2 uri 10 minut
Na kos: približno 270 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 20 g
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek