Odličen recept za čebulni narastek, enostaven za pripravo in izvrstnega okusa
Sestavine za 4 osebe
- 2 žlici masla
- 2 žlici moke
- 400 ml mleka
- sol
- 1 ščepec nastrganega muškatnega oreščka
- poper
- 3 srednje velike čebule
- 80 ml olivnega olja
- 600 g olupljenega krompirja
- 125 g na drobno nastrgane gavde ali pa zdrobljenega sira s plemenito modro plesnijo
Priprava
V široki posodi razpustite maslo, ga potresite z moko in pripravite svetlo prežganje. Prilijte mleko, vse skupaj stepite in kuhajte 4 minute. Nato bešamel začinite s soljo, muškatnim oreščkom in poprom. Olupite čebule, jih zrežite na četrtine in te nato na rezine. Krompir operite, ga zrežite na rezine in jih zmešajte z oljem in čebulo.
Mešanico zložite v model za narastke, prelijte z bešamelom in potresite s sirom. Narastek od 50 do 60 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Model naj bo prekrit z aluminijasto folijo. Odstranite jo zadnjih 10 minut peke, da bo narastek imel lepo zlato barvo.
Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut
Na osebo približno 570 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 43 g
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?