Čebula ni zgolj ena od številnih sestavin, iz katerih skuhamo dobro hrano. Pri pripravi različnih jedi lahko igra tudi glavno vlogo.
Sestavine za 20 kosov
- 1 zavitek testa za pico
- 1 strok česna
- sol in mlet poper
- 2 žlici paradižnikove mezge
- pol žlice olja
- 3 rdeče čebule
- 1 rdeča paprika
- 5 rezin šunke
- 4 žlice šampinjonov iz pločevinke
- 80 g drobno naribanega trdega sira
- origano
Priprava
Testo med dvema plastema prozorne folije razvaljajte približno 2 mm debelo in izrežite 20 kvadratov.
Česen olupite, ga naribajte skupaj s soljo in poprom in nato zmešajte s paradižnikovo mezgo in oljem. Testo premažite s pripravljeno mešanico.
Olupite čebule in jih zrežite na tanke rezine, prav tako narežite papriko. Šunko zrežite na 20 kosov. Na vsak kvadrat položite kos šunke, prepolovljene šampinjone, papriko in čebulo. S čebulo bodite radodarni.
Potresite s sirom in origanom in testo 10 do 12 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.
Čas priprave: 25 minut.
Na kos približno: 80 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 2 g, ogljikovi hidrati: 11 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe