Češnje pod vetrci

25. 6. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Češnje pod vetrci (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusna sladica, ki bo navdušila ljubitelje češenj.

Češnje so v poletnem času zelo osvežilne. Zakaj jih ne bi pripravili v kombinaciji s testom iz beljakov? Ponujamo vam recept!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 beljake
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 1 žlico mletih orehov
  • 1 žlico sladkorja v prahu
  • 300 g češenj
  • sesekljane orehe
  • maslo in mlete orehe za model
  • sadni sok ali liker

Priprava:

1 Beljake stepite v trd sneg in jim med stepanjem dodajte še drobno mleti sladkor. Nato dodajte še mlete orehe in sladkor v prahu. Tretjino kreme porazdelite po modlu, namaščenem z maslom in posutem z orehi, jo prekrijte z očiščenimi češnjami in po njih razporedite drugo tretjino beljakove mase.

2 Tudi po njej razporedite češnje in te premažite z zadnjo plastjo beljakove mase. Potresite s sesekljanimi orehi in sladico v pečici, segreti na 180 stopinj, pecite toliko časa, da se obarva zlato. Po vsaki porciji prelijte sok ali liker in sladico postrezite še vročo.

Rihanna rodila tretjega otroka, ki nosi posebno ime