Češnje pod vetrci

25. 6. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Češnje pod vetrci (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusna sladica, ki bo navdušila ljubitelje češenj.

Češnje so v poletnem času zelo osvežilne. Zakaj jih ne bi pripravili v kombinaciji s testom iz beljakov? Ponujamo vam recept!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 beljake
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 1 žlico mletih orehov
  • 1 žlico sladkorja v prahu
  • 300 g češenj
  • sesekljane orehe
  • maslo in mlete orehe za model
  • sadni sok ali liker

Priprava:

1 Beljake stepite v trd sneg in jim med stepanjem dodajte še drobno mleti sladkor. Nato dodajte še mlete orehe in sladkor v prahu. Tretjino kreme porazdelite po modlu, namaščenem z maslom in posutem z orehi, jo prekrijte z očiščenimi češnjami in po njih razporedite drugo tretjino beljakove mase.

2 Tudi po njej razporedite češnje in te premažite z zadnjo plastjo beljakove mase. Potresite s sesekljanimi orehi in sladico v pečici, segreti na 180 stopinj, pecite toliko časa, da se obarva zlato. Po vsaki porciji prelijte sok ali liker in sladico postrezite še vročo.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?