Ni je čez sladico z domačimi češnjami!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 240 g moke
- 80 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- sol
- 160 g masla
- 2 rumenjaka
Za nadev:
- 400 g češenj
- 250 g pasirane skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 1 jajce
- 1 žlico limonovega soka
- 1 žlico nastrgane limonine lupinice
In še:
- 1 jajce
Priprava:
1 Moko in obe vrsti sladkorja stresite v skledo. Dodajte ščepec soli, koščke masla in rumenjaka ter zgnetite testo. Zavijte ga v folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.
2 Medtem operite in izkoščičite češnje. Skuti primešajte obe vrsti sladkorja, jajce, sok limone in lupinico.
3 Testo razdelite na 2 dela. Prvega razvaljajte 3 mm debelo in z njim obložite model za pite s premerom 26 cm. Oblikujte rob. Po testu razporedite skutni nadev, po njem še češnje in jih lahno potisnite v skuto.
4 Preostalo testo razvaljajte 3 mm debelo in ga zrežite na 1 cm široke trakove. Zasukajte jih v spirale in po vrhu pite ustvarite kroge. Premažite jih s stepnim jajcem in pito 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven