Sezonsko sadje je najboljše! In zdaj so na vrsti sladice s češnjami.
Za 12 kosov potrebujete:
- 3 jajca
- 150 g masla
- 225 g sladkorja v prahu
- 150 g jogurta
- 100 g mandljeve moke
- 200 g moke
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 400 g češenj (lahko iz kompota)
- nastrgano limonino lupinico
Za drobljenec:
- 25 g mandljevih piškotov
- 100 g moke
- 70 g sladkorja
- 70 g masla
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Nato primešajte jogurt, mandljevo moko, stepen sneg beljakov in na koncu še presejano moko in pecilni prašek.
2 Testo razporedite po namaščenem in pomokanem tortnem modelu premera 24 cm. Po njem razporedite izkoščičene češnje in jih potresite z nastrgano limonino lupinico.
3 Piškote zdrobite in jim primešajte moko, sladkor in maslo. Med prsti zgnetite mrvice. Potresite jih po piti in jo približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se malce ohladi, nato pa jo postrezite.
Foto: Profimedia