Čudovito čokoladne in okrašene s sladkimi cvetovi.
Za 24 kosov potrebujete
Za testo
- 125 g čokolade (najmanj 53 % kakavovih delcev)
- 165 ml mleka
- 285 g rjavega sladkorja
- 150 g mehkega masla
- 2 jajci
- 180 g moke
- 1 ščepec soli
- pol žličke pecilnega praška
- pol žličke natrona
- 8 g kakava v prahu
- 350 g vloženih češenj
Za oblogo
- 200 g polnomastnega svežega sira
- 200 g masla
- 500 g presejanega sladkorja v prahu
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Vdolbinice modela za mafine obložite s papirnimi modelčki. Čokolado stopite v vročem mleku. Stepite sladkor, maslo in jajci in mešanici primešajte čokoladno mleko. V drugi skledi zmešajte moko, sol, pecilni prašek, natron in kakav. Dodajte masleno zmes in na hitro premešajte. Odcedite češnje, prestrezite sok in sadeže primešajte testu. Testo prelijte v modelčke, mafine pecite približno 25 minut in nato počakajte, da se ohladijo.
Dobro zmešajte sveži sir, mehko maslo, sladkor v prahu in malce češnjevega sirupa, nabrizgajte na mafine in po želji okrasite še sladkornimi cvetovi.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.
Na kos: približno 370 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 50 g.
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja