Chili con carne na hitro

7. 11. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Naslednji dan bo še boljši!

Za 3 osebe potrebujete

  • 1 žlico olivnega olja
  • 150 g mlete govedine
  • 1 rumeno papriko
  • 1 zavitek praška za bolonjsko omako
  • 1 pločevinko rdečega fižola (425 ml)
  • tabasko
  • 1 mlado čebulo

 

Priprava

Segrejte olje in na njem med mešanjem popecite mleto meso. Pripravite papriko, jo sesekljajte, dodajte mesu in na hitro prepražite.

Meso zalijte s 300 ml hladne vode in vmešajte prašek za omako. Fižol odcedite in dodajte mesu. Vse skupaj kuhajte pri nizki temperaturi približno 5 minut.

Čili začinite s tabaskom. Pripravite mlado čebulo, jo narežite na kolute in tik pred serviranjem vmešajte v enolončnico.

Čas priprave približno 20 minut.
Na osebo približno 200 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 4 g, ogljikovi hidrati: 23 g.