Predlog za okusen obrok ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 kos ingverja
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 2–3 žlice olja
- 1 čili
- 2 žlici kari paste
- 200 ml zelenjavne juhe
- 400 g čičerke
- 1 pločevinko kokosovega mleka (400 ml)
- 4 paradižnike
- sok 1 limete
- sol
- 150 g listov mlade špinače
- 2 žlici sesekljanega koriandra
Priprava:
1 Olupite in sesekljajte česen, ingver in čebulo. V kozici segrejte olje in na njem počasi popražite zelenjavo. Očistite čili, ga sesekljajte in dodajte zelenjavi. Primešajte kari pasto in jo malce popražite.
2 Prilijte juho in dodajte čičerko. Nato prilijte kokosovo mleko, dodajte koščke paradižnikov ter vse skupaj začinite z limetinim sokom in soljo. Kozico pokrijte in vse skupaj zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in jed dušite 50 do 60 minut.
3 Na koncu dodajte oprane špinače liste in premešajte. Jed potresite s sesekljanim koriandrom in jo postrezite z lepinjo.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem