Čičerkin pire

20. 1. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čičerkin pire (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Namig: pireju lahko na koncu primešate še drobno sesekljan kuhan korenček in kuhane koščke brokolija.

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g čičerke
  • 4 žlice olja ali masti
  • 3 mlade čebule
  • sol
  • strt poper
  • 1 strok česna
  • 2 žlici drobno sesekljanega gladkega peteršilja

Priprava

Čičerko preberite, jo oplaknite in jo čez noč namočite v hladni vodi. Drugi dan vodo odlijte, prilijte svežo, jo solite in čičerko približno 1 uro kuhajte do mehkega.

Na olju ali masti stekleno popražite sesekljani beli del mlade čebule. Zeleni del zrežite na obročke. Kuhani čičerki odlijte vodo, jo prestrezite in čičerko pretlačite. Nato ji dodajte vročo vodo, v kateri se je kuhala, in jo stepite v pire. Primešajte ji praženo čebulo, sol, poper, strt česen in peteršilj. Potresite z zelenjem čebule.

Čas priprave: 1 ura in 45 minut.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 44 g.