Ta jed je včasih bila prava uspešnica, danes pa jo pripravljajo le redki.
Ali veste, kaj je "cicvara"? Gre za preprosto jed, ki so jo redno pripravljale babice v bivši Jugoslaviji. Priljubljena je bila zaradi svojega okusa, dodatna prednost pa je tudi to, da jed nasiti za cel dan. Najboljše od vsega pa je, da je priprava izredno preprosta!
Ne spreglejte:
- Kardiokirug razkriva 3 manj znane simptome, ki opozarjajo na srčne težave
- Psihologinja razkriva: "TO so prvi znaki demence, ki so se pojavili pri mojemu možu"
Sestavine:
- 350 ml mleka
- 1 žlica svinjske masti
- 150 g kremnega sira
- 150 g kajmaka
- 70 g koruzne moke
- 2 rumenjaka
- sol
- olje
- 70 g pršuta
Priprava:
- V lonec nalijte mleko in mu vmešajte mast, kremni sir ter kajmak.
- Na nizkem ognju vse skupaj ves čas mešajte, da se sestavine lepo povežejo.
- Nato dodajte koruzno moko, rumenjake in sol.
- Zmes kuhajte in mešajte približno 20 minut, dokler ne postane gosta in gladka.
- V ponvi segrejte olje in na njem popecite pršut, narezan na kocke.
- Pripravljeno "cicvaro" prelijte v skledo in jo posujte s pršutom.
Dober tek!
Vir: kafe.rs
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa