Tako preproste torte z jagodičjem zagotovo še niste pripravljali.
Za 12 kosov potrebujete:
- 2 jajci
- 2 skodelici moke (po 160 g)
- 3 skodelice mleka (približno 450 ml)
- 1 žlico sladkorja
- 1 ščepec soli
- 5 žličk masla
- 400 g smetane
- 2 zavitka utrjevalca smetane
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 200 g borovničeve marmelade
- 250 g mešanih gozdnih sadežev
Priprava:
1. Z metlico za sneg v gladko testo za palačinke stepite jajci, malce moke in mleka. Nato dodajte še preostalo moko, sladkor in sol, vse skupaj temeljito premešajte in pustite stati na sobni temperaturi približno 1 uro.
2. V ponvi (premera 24 cm) segrejte 1 žličko masla. V ponev vlijte 1 zajemalko testa in specite palačinko, ki bo lepo zlato rumena z obeh strani. Pečeno palačinko vzemite iz ponve in jo postavite vstran. Tako specite še 4 palačinke.
3. Smetano čvrsto stepite in ji med stepanjem dodajte še utrjevalec smetane in vaniljev sladkor. Na večji krožnik položite 1 palačinko in jo premažite s 40 g marmelade. Po njej razporedite približno četrtino smetane. Z marmelado premažite naslednjo palačinko, jo položite na smetano spodnje ter tudi zgornjo premažite s smetano. Ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zadnjo palačinko premažite samo z marmelado. Očistite jagodičje in z njim okrasite torto.
Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut + počivanje testa 1 ura.
Na kos: približno 270 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 30 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija