Cmoki malce drugačnega okusa, kot smo ga vajeni sicer ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g mlade špinače
- 50 g peteršilja
- 50 g bazilike
- 1 strok česna
- 140 g pasirane skute
- 85 g moke
- 1 jajce
- 100 g parmezana
- ščepec muškatnega oreščka
- sol, sveže mleti poper
- olivno olje
- 4 pesti rukole
Priprava:
1 Špinačo poparite z vročo vodo, jo otresite do suhega in sesekljajte. V skledi zmešajte špinačo, sesekljan peteršilj in baziliko, iztisnjen česen, skuto, moko, jajce, parmezan in nastrgan muškatni orešček. Mešanico začinite s soljo in poprom.
2 Iz mešanice oblikujte kroglice, jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in jih za 30 minut postavite v hladilnik.
3 Zavrite slano vodo in vanjo stresite cmočke. Ko priplavajo na površino, jih kuhajte še 1 minuto in nato odcedite. Razporedite jih po krožnikih, primešajte rukolo in jed potresite s parmezanom in nakapajte z olivnim oljem.