Cmoki z baziliko in špinačo

25. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Cmoki z baziliko in špinačo (foto: Profimedia)
Profimedia

Cmoki malce drugačnega okusa, kot smo ga vajeni sicer ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g mlade špinače
  • 50 g peteršilja
  • 50 g bazilike
  • 1 strok česna
  • 140 g pasirane skute
  • 85 g moke
  • 1 jajce
  • 100 g parmezana
  • ščepec muškatnega oreščka
  • sol, sveže mleti poper
  • olivno olje
  • 4 pesti rukole

Priprava:

1 Špinačo poparite z vročo vodo, jo otresite do suhega in sesekljajte. V skledi zmešajte špinačo, sesekljan peteršilj in baziliko, iztisnjen česen, skuto, moko, jajce, parmezan in nastrgan muškatni orešček. Mešanico začinite s soljo in poprom.

2 Iz mešanice oblikujte kroglice, jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in jih za 30 minut postavite v hladilnik.

3 Zavrite slano vodo in vanjo stresite cmočke. Ko priplavajo na površino, jih kuhajte še 1 minuto in nato odcedite. Razporedite jih po krožnikih, primešajte rukolo in jed potresite s parmezanom in nakapajte z olivnim oljem. 

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"