Hrustljavi koščki s čokolado in oreški – gotovo vas bodo navdušili!
Za približno 25 dvojnih drevesc potrebujete
- 160 g moke
- ščepec soli
- 20 g kakava v prahu
- 30 g zmehčanega masla
- 90 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 50 g drobno mletih orehov
- 1 rumenjak
- 50 g stopljene temne čokolade
za okrasitev:
- nekaj žlic stopljene bele čokolade ali beljakovo glazuro
za lepljenje piškotov:
- 125 g slivove
- marelične ali ribezove marmelade
Priprava
Zmešajte moko, ščepec soli, presejan kakav, zmehčano maslo, sladkor, orehe in rumenjak. Nato prilijte še čokolado. Zgnetite testo, ga zavijte v prozorno folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik. Testo nato razvaljajte približno 2 do 2,5 mm debelo med dvema plastema prozorne folije. Izrežite drevesa, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 8 do 10 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj.
Polovico ohlajenih piškotov okrasite z belo sladkorno glazuro ali belo čokolado in počakajte, da se podušijo. S pomočjo marmelade prilepite po dve drevesci skupaj. Lahko jo izboljšate še z malce ruma. Piškote shranite v hladnem, suhem prostoru. Preden jih postrežete, jih lahko posujete še s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: približno 1 ura.
Na kos: približno 100 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 4 g, ogljikovi hidrati: 15 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe