Če imate za vikend kaj časa se lahko pozabavate v pripravi sladice.
Za približno 6 kosov potrebujete
- 130 g temne čokolade
- 300 g smetane
- 2 žlici čokoladnega likerja
- 6 majhnih hrušk
- 400 ml belega vina
- naribana lupina ½ bio pomaranče
- 400 ml pomarančnega soka
- 100 g sladkorja
- 3 žlice limoninega soka
- 6 tortic iz krhkega testa (pripravljen proizvod)
- 30 g mlečne čokolade
Priprava
Kuverturo sesekljajte. Smetano zavrite, ji dodajte kuverturo in jo med mešanjem raztopite. Čokoladni smetani primešajte liker in jo za čez noč postavite v hladilnik.
Hruške olupite in jim od spodaj izrežite peščišče. Tesno drugo zraven druge položite v lonec. Dodajte vino, pomarančno lupino in sok, sladkor in limonin sok. Hruške zavrite in jih v pokritem loncu pri zmerni temperaturi dušite od 25 do 30 minut. Hruške pustite v prevretku in jih čez noč pustite, da se ohladijo.
Hruške poberite iz prevretka in jih odcedite. Prevretek zavrite in ga v odkriti posodi kuhajte toliko časa, da povre na 150 ml sirupa. Sirup ohladite.
Tortice na tanko premažite s sirupom. Čokoladno smetano stepite v čvrst kremo in jo dekorativno nabrizgajte na tortice. Hruške premažite s sirupom in jih postavite na sredo kreme. Tortice okrasite z ostružki mlečne čokolade.
Čas priprave: približno 1 ura; hlajenje: 12 ur.
Na kos: približno 380 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 41 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek