Enostavno sladki – zraven pa še smetana z začimbami
Za 4 kose potrebujete
- 4 majhne hruške
- 2 žlici limoninega soka
- 100 g temne čokolade
- 50 g masla
- 2 jajci
- 60 g sladkorja
- 50 g mletih mandljev
- pol žličke pecilnega praška
- 200 g smetane
- 1 vaniljev sladkor
- pol žličke mletega cimeta ali pimenta
Priprava
Hruške olupite in jim pustite peclje. Peščišče odstranite od spodaj. V posodi zavrite limonin sok in toliko vode, da bodo hruške lepo pokrite. Dušite jih približno 5 minut. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).
Čokolado sesekljajte in jo stopite z maslom. Ločite rumenjake od beljakov. Beljakom dodajte 30 g sladkorja in iz njih stepite trd sneg. Rumenjakom dodajte 30 g sladkorja in jih penasto stepite. Primešajte čokolado, mandlje in pecilni prašek. Na koncu primešajte še sneg beljakov.
Namastite modelčke (150 ml), vlijte testo in vanj položite hruške. Kolačke pecite približno 35 minut.
Smetani dodajte vaniljev sladkor in jo čvrsto stepite. Po vrhu potresite cimet oziroma piment. Kolačke potresite s sladkorjem v prahu in jih postrezite s smetano.
Čas priprave: približno 60 minut.
Na kos: približno 570 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 42 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?