Nekateri jih uporabijo za dekoracijo božičnega drevesca, drugi pa jih radi postrežejo ob kavi ali čaju. V vsakem primeru jih je veselje pripraviti!
Za približno 40 kosov potrebujete
- 3 žlice tekočega medu
- 150 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 3 jajca
- 500 g moke
- 3 žlice kakava
- 500 g čokolade
- 1 žlico začimb za medenjake
- 2 žlici ruma
- jajce za premaz
Za okrasitev:
- čokoladni preliv (gotov izdelek)
- beljakov preliv z rumom (glejte recept na naslednji strani – namesto limoninega soka dodajte rum)
Priprava
Jajca zmešajte s sladkorjem in medom, nato dodajte stopljeno maslo s čokolado, kakav, rum in na koncu še moko z začimbami. Zmešajte v gladko testo in ga pustite počivati nekaj časa.
Testo razvaljajte, izrežite različne oblike in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. 8 do 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 do 190 stopinj. Še vroče piškote premažite z razžvrkljanim jajcem in jih pustite, da se ohladijo.
Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.
Na kos: približno 130 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 17 g.