Cvetača, jajca, sir ... In že je tu okusna malica!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1/2 večje cvetače
- sol
- 3 žlice graha
- 200 g trdega sira
- 2 paradižnika
- 100 g majoneze
- 50 g kisle smetane
- 2 žlici limonovega soka
- 2 trdo kuhani jajci
- rukolo za dekoracijo
Priprava:
1 Cvetači odstranite zunanje liste in kocen. Za nekaj minut jo položite v slano vodo, jo nato odcedite in razdelite na brstiče.
2 V kozico vlijte toliko vode, da bo segala do 10 cm višine. Dodajte sol in vodo zavrite. Vanjo stresite cvetačo in jo kuhajte približno 1 minuto. Nato kozico odstavite in pustite cvetačo v vodi stati 10 minut. Nato jo odcedite, brstiče oplaknite pod hladno vodo in jih odcedite.
3 Brstiče zrežite na četrtine in jih stresite v skledo. Dodajte grah, kocke sira in kocke paradižnikov.
4 Zmešajte majonezo, kislo smetano in limonov sok. Polivko začinite s soljo, jo prelijte po solati in jo lahno premešajte. Solato razporedite po skodelicah in dodajte še rezine jajc.
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven