Leča nas oskrbi z ogromno vlakninami in mineralnimi snovmi.
Sestavine za 2 osebi:
- 1 čajna skodelica rdeče leče
- košček alge kombu
- 1 žlička soli
- 2 čajni žlički tamarinda
- 8 karijevih listov
- kari v prahu
- kajenska paprika
- kokosovo mleko v pločevinki
Priprava:
1. Odprite pločevinko kokosovega mleka, ga dobro premešajte in dolijte 2 dela vode. Premešajte.
2. Rdečo lečo operite in jo dajte kuhat skupaj z dvema skodelicama in pol kokosovega mleka.
3. Ko zavre, dodajte tamarind, karijeve liste, sol, kari v prahu in po želji kajensko papriko.
4. Kuhajte 10–15 minut oziroma dokler leča ni mehka.
Recept in foto: Mateja Tea Dereani
Več o dejavnostih Mateje Tee Dereani na spletni strani www.matejadereani.si.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?