Pikantni žepki, skuhani v zelenjavni juhi
Za 4 osebe potrebujete
- 20 zamrznjenih listov dim sum oziroma wan tan
- 1 steblo pora
- 2 mladi čebuli
- 2 korenja
- 2 cm ingverja
- 250 g kozic (očiščenih, brez lupine)
- 2 vejici koriandra
- 1 strok česna
- pol rdečega čilija
- 1 žličko sezamovega olja
- 2 žlici svetle sojine omake
- pol žličke škroba
- 800 ml juhe
- sol, poper
Priprava
Liste testa razgrnite in jih odtajajte. Očistite zelenjavo. Por po dolgem prepolovite in ga enako kot mlado čebulo zrežite na obročke. Korenje zrežite na tanke paličice. Ingver olupite in ga zrežite na drobne kocke.
Kozice oplaknite, jih otrite do suhega in sesekljajte. Koriander oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Čili oplaknite, ga prepolovite, očistite in drobno sesekljajte. Zmešajte olje, 1 žlico sojine omake, kozice, koriander, česen, čili in škrob. Na sredino vsakega lista denite 1 kupček nadeva, robove premažite s hladno vodo in jih prepognite v trikotnike. Robove zatisnite.
Juhi dodajte preostalo sojino omako in jo zavrite. V njej približno 3 minute kuhajte zelenjavo in jo nato vzemite ven. V juhi nato 5–6 minut kuhajte še žepke. Juho začinite. Dodajte še zelenjavo, juho z žepki porazdelite po skodelicah in jo postrezite.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 49 g.