Recept ni tako zapleten, kot se sliši ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 150 g prekajene slanine
- 1 kg divjačine za golaž
- 8 šalotk
- 2 korenčka
- sol, poper
- 2 lovorjeva lista
- nekaj vejic timijana, rožmarina in peteršilja
- 700 ml suhega rdečega vina
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 2 žlici masla
- 100 g temnih šampinjonov
Priprava:
1 Slanino zrežite na majhne koščke in jih popražite v kozici. Nato jih vzemite ven in na preostali maščobi popecite koščke mesa. Nato ga vzemite iz kozice in na preostali maščobi popražite sesekljano šalotko in kolesca korenja. Nato v kozico vrnite slanino in meso, dodajte sol, poper, lovorjeva lista in preostale začimbe.
2 Prilijte rdeče vino in ga zavrite. Na nizki temperaturi in v pokriti kozici kuhajte približno 3 ure. Občasno ga premešajte. Iz jedi nato vzemite lovorjeva lista in zelišča ter omako še nekaj minut kuhajte v odkriti kozici. Primešajte paradižnikovo mezgo.
4 Očistite šampinjone, jih prepolovite in jih zapecite na maslu. Dodajte jih mesu, omaka pa naj lahno vre še 5 minut. Jed postrezite s kruhovimi cmoki ali svežim kruhom.
Foto: Profimedia