Aromatični užitek že ob zajtrku
Za približno 14 kosov potrebujete
Za testo:
- 400 g moke za kruh
- 1 zavitek suhega kvasa
- 2 žlički sladkorja
- 1 žličko soli
- pol skodelice mlačne vode
- pol skodelice pinjenca
- olje + 5 žlic olja
- moka
Za nadev:
- 400 g svežega sira ali skute
- 1 strok česna
- 1 žličko mlete prekajene paprike
- 6 žlic sesekljane mlade čebule in drobnjaka
- poper
- 100 g naribanega čedarja
Priprava
Za pripravo nadeva zmešajte vse sestavine razen čedarja. Iz sestavin za testo zgnetite testo, ga pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite vzhajati približno 90 minut.
Testo razvaljajte na pomokani delovni površini. Premažite ga z nadevom, ga potresite s sirom in zvijte. Po dolgem ga prerežite. Trakova položite tako, da bosta odrezani stranici gledali navzven, in spletite kito. Položite jo v naoljen pekač, obložen s papirjem za peko. Testo naj vzhaja nadaljnjih 15 minut. Nato pekač pokrijte z aluminijsto folijo in kruh 45–50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Približno 20 minut pred koncem peke odstranite folijo.
Čas priprave: približno 3 ure.
Na kos približno 220 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 24 g.
Novo na Metroplay: DJ Matway o ustvarjanju glasbe, pogodbi z veliko založbo in dojemanju njegovega dela