Aromatični užitek že ob zajtrku
Za približno 14 kosov potrebujete
Za testo:
- 400 g moke za kruh
 - 1 zavitek suhega kvasa
 - 2 žlički sladkorja
 - 1 žličko soli
 - pol skodelice mlačne vode
 - pol skodelice pinjenca
 - olje + 5 žlic olja
 - moka
 
Za nadev:
- 400 g svežega sira ali skute
 - 1 strok česna
 - 1 žličko mlete prekajene paprike
 - 6 žlic sesekljane mlade čebule in drobnjaka
 - poper
 - 100 g naribanega čedarja
 
Priprava
Za pripravo nadeva zmešajte vse sestavine razen čedarja. Iz sestavin za testo zgnetite testo, ga pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite vzhajati približno 90 minut.
Testo razvaljajte na pomokani delovni površini. Premažite ga z nadevom, ga potresite s sirom in zvijte. Po dolgem ga prerežite. Trakova položite tako, da bosta odrezani stranici gledali navzven, in spletite kito. Položite jo v naoljen pekač, obložen s papirjem za peko. Testo naj vzhaja nadaljnjih 15 minut. Nato pekač pokrijte z aluminijsto folijo in kruh 45–50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Približno 20 minut pred koncem peke odstranite folijo.
Čas priprave: približno 3 ure.
Na kos približno 220 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 24 g.