Če želite, da so še posebej dobri in mehki, uporabite domače drobtine
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 suhe žemlje (ali 100 drobtin)
- 4 žlice moke
- sol, poper
- 2 jajci
- 2 žlici mleka
- 2 neškropljeni limoni
- 4 tanke telečje zrezke (po 150 g)
- 250 g stopljenega masla
Priprava:
Najprej nastrgajte skorjo žemljic. Nato jih zmeljite v električnem mešalniku v drobne drobtine. Stresite jih na krožnik.
Na drug krožnik denite moko in ji primešajte malce soli in popra. V globokem krožniku razžvrkljajte jajci in moko.
Zrezke osušite in vsakega posebej čim bolj enakomerno potolcite pod prozorno folijo – približno pol centimetra debelo. Najprej jih povaljajte v moki, nato jajcih in nazadnje v drobtinah. Panado malce zatisnite ob meso.
V dveh ponvah segrejte stopljeno maslo (1 cm visoko). Zrezke pecite z vsake strani po 3 do 4 minute. Ponev večkrat potresite, da se zrezki ne bodo prijeli dna posode. Nato jih odcedite na papirnati brisači. Še vroče jih postrezite z rezinami limone in jih po želji še okrasite.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 34 g.