Sezonsko in okusno!
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g brstičnega ohrovta
- sol
- 50 g masla
- 100 ml desertnega vina
- sveže mleti črni poper
- 150 g slanine
- 50 g mandljevih lističev
Priprava:
1 Brstičnemu ohrovtu odstranite zunanje liste in ohrovt križno zarežite. Stresite ga v vrelo slano vodo in ga kuhajte največ 5 minut. Nato ga odcedite in ohladite v ledeno hladni vodi.
2 V globoki ponvi segrejte maslo in na njem malce popecite odcejen brstični ohrovt. Dodajte desertno vino in zelenjavo na nizki temperaturi dušite 5 minut. Začinite jo s soljo in poprom, vzemite iz ponve in shranite na toplem.
3 Ponev obrišite, vanjo stresite sesekljano slanino in jo zlato popecite. Nato dodajte še mandljeve lističe in jih malce popražite. Odcedite maščobo in slanino z mandlji potresite po brstičnem ohrovtu.
Foto: Profimedia