Piščanec in čili - zmagovita kombinacija okusov!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 fileje piščančjih prsi
- 1 korenček
- 1 korenino peteršilja
- 2 mladi čebuli
- 1 žličko soli
- 5 poprovih zrn
- 100 ml sladke čili omake
- 2 vejici koriandra
- 1 limeto
- sojino omako
Za prilogo:
- 1 majhno čebulo
- 1 žlico masla
- 1 žličko koščkov ingverja
- 1½ skodelice jasminovega riža
- 2 skodelici perutninske juhe
Priprava:
1 Meso oplaknite, ga osušite ter odrežite kožo in maščobo. Očistite korenček, korenino peteršilja in 1 mlado čebulo ter zelenjavo stresite v lonec. Dodajte sol in poper in 4 litre vode ter jo zavrite. V vrelo vodo položite piščančje meso in ga kuhajte 40 minut.
2 Medtem pripravite prilogo. Olupite čebulo in jo sesekljajte. V kozici segrejte maslo. Na njej popražite čebulo in ingver, dodajte sol in vse skupaj zlato popecite. Dodajte riž in ga pražite 5 minut. Nato prilijte vročo juho. Kozico pokrijte in vse skupaj na nizki temperaturi pustite lahno vreti 10 minut.
3 Meso zrežite na kose. Položite jih v skledo in jih nakapajte s čili omako in potresite s preostalo sesekljano čebulo in listi koriandra. V skledo dajte še krhlje limete. Postrezite z dušenim rižem, preostalo čili omako in sojino omako.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?