Meso, ki se kar topi v ustih ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g jagnjetine (ramstek ali pleče)
- 1/2 žličke soli
- sveže mlet poper
- 50 g masla
- 1 žlico olivnega olja
- 1 bio limono
- 1 paličico cimeta
- 3 vejice timijana
- 6 strokov česna
- 500 ml smetane
Priprava:
1 Meso zrežite na koščke in jih začinite s soljo in poprom. V kozici z debelejšim dnom segrejte maslo in olje ter na maščobi meso krepko popecite z vseh strani.
2 Operite limono in jo zrežite na četrtine. Odstranite semena. Mesu dodajte koščke limone, cimet, timijan in olupljene stroke česna. Prilijte še smetano.
3 Kozico pokrijte in jo za 75 minut postavite v pečico, segreto na 190 stopinj.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem