Dišeča kombinacija gob in zelišč ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g majhnih šampinjonov
- 4 stroke česna
- 4 vejice timijana
- 100 g masla
- 4 lovorjeve liste
- sol, sveže mleti črni poper
- 400 ml zelenjavne juhe
- 100 ml mleka
- 100 ml smetane za kuhanje
- pest peteršilja
Priprava:
1 Šampinjone oplaknite in jih obrišite. Olupite česen in ga sesekljajte. Timijan oplaknite in potrgajte lističe.
2 V kozici segrejte 70 g masla. Na njem približno 10 minut pražite šampinjone s česnom. Nato dodajte timijan, lovor, sol in poper ter vse skupaj zalijte z juho. Dušite 20 minut.
3 Nato primešajte mleko in smetano, preostalo maslo in sesekljan peteršilj. Zavrite in odstavite. Šampinjone postrezite s kruhom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?