Uživajte v slastnih okusih Mehike
Sestavine za 2 porciji
- pol pora
- 1 paprika
- 1 čebula
- 2 mladi čebuli
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 50 g svežega stročjega fižola
- 2 tortilji
- 100 ml oljčnega olja
Za marinado:
- mešanica poprovih zrn
- morska sol
- peteršilj ali koriander
- sladka rdeča mleta paprika
Priprava
Zelenjavo očistimo in olupimo. Narežemo jo na trakove in damo v skledo. Potresemo s sveže mleto mešanico različnih vrst popra, soljo, mleto papriko in drobno narezanim peteršiljem ali koriandrom. Dodamo malo oljčnega olja in dobro premešamo.
Marinirano zelenjavo eno minuto pražimo v dobro segreti ponvi.
Tortilje narežemo na manjše kose in jih rahlo segrejemo v suhi ponvi.
Vsako tortiljo nadevamo z malo pražene zelenjave in ju zvijemo v zvitka. Fajitas postrežemo z omako gvakamole.
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem