Izbrali smo 6 slastnih jedi iz ponve.
ROSTI S ŠUNKOUžitek po švicarsko.Za 4 osebe potrebujete:• 100 g kuhane šunke (tanke rezine)• 1 kg krompirja, ki se delno razkuha • 1 jajce • sol • nastrgan muškatni orešček • 4 žlice stopljenega masla• 4 žlice kock surove šunkePriprava: 1. Kuhano šunko zrežite na paličice. Krompir olupite, ga operite, odcedite in nastrgajte. Nato ga dajte na vlažno kuhinjsko krpo, jo dobro ovijte in iztisnite tekočino v skledo. Krompirjev sok pustite stati, dokler se škrob ne usede na dno. Tekočino previdno ocedite. Krompirjev škrob zmešajte s krompirjem, šunko in jajcem ter mešanico začinite s soljo in muškatnim oreščkom.2. V majhni teflonski ponvi segrejte 1 žlico stopljenega masla. Na njem popecite 1 žlico kock šunke. V ponev denite ¼ krompirjeve mešanice, jo sploščite in na srednji temperaturi krompirjev polpet pecite z vsake strani 3. do 5 minut. Za obračanje uporabite plitvo pokrovko ali pa krožnik. Polpeti naj se odcedijo na papirnati brisači. Na ta način specite 3 rostije. Zraven tekne hrustljava solata. Čas priprave: približno 45 minut.Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 30 g.