Čudovito osvežilna metina pomaka
Za 4 osebe potrebujete
- 600 g jagnječjega hrbta
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žličko kock česna
- po 1 žličko posušenega timijana in rožmarina
- 600 ml juhe
- poper
- 400 g kuskusa
- 1 žličko orientalske kumine
- pol žličke čilijevih kosmičev
- 2 žlički začimbne mešanice ras el hanout
- 4 žlice rozin
- 2 rdeči čebuli (v trakovih)
- 1 žlico limoninega soka
- sol
- po pol šopka koriandra in mete (sesekljano)
- 250 g grškega jogurta
Priprava
Meso približno 30 minut marinirajte v mešanici olja, česna, popra in posušenih zelišč.
Juho zavrite, jo odstavite s kuhalne površine, vanjo stresite kuskus in ga pustite stati po navodilih z embalaže. Orientalsko kumino in čili zdrobite v možnarju in mešanico skupaj z ras el hanoutom, rozinami, čebulo, limoninim sokom in koriandrom primešajte kuskusu. Nato ga še enkrat začinite. Meso pecite z vsake strani po 2 minuti. Nato ga solite in ga pri srednji temperaturi pecite še 5 do 7 minut. Meto zmešajte z jogurtom in pomako začinite. Postrezite s kuskusom in metino pomako.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.
Na osebo: približno 870 kcal, beljakovine: 53 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 91 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe