Fižolova juha z makaroni

5. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Fižolova juha z makaroni

Po receptu napolitanske gospodinje!

Za 6 oseb potrebujete

• 1,5 l juhe

• 200 g prekajenega mesa

• ½ žličke posušenega timijana

• 1 pločevinko belega fižola (850 ml)

• 150 g drobnih testenin

• sol, poper

• 3 paradižnike

• ½ šopka majarona

• 1 čebulo

• 1 strok česna

• 3 žlice olivnega olja

• 50 g naribanega parmezana

Priprava

Juho prelijte v lonec in jo zavrite. Dodajte slanino in timijan ter 15 minut pokrito kuhajte pri zmerni temperaturi. Fižol na cedilu oplaknite, odcedite, dodajte k slanini in kuhajte še 15 minut.

Medtem skuhajte testenine v vreli osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Paradižnike poparite in olupite. Odstranite jim semenje in jih sesekljajte. Majaron oplaknite, lističe potrgajte in jih sesekljajte. Čebulo in česen olupite in sesekljajte ter popražite na vročem olju. Dodajte paradižnik in majaron ter kuhajte od 2 do 3 minute. Enolončnico po okusu solite in poprajte.

Meso vzemite iz juhe in ga narežite na koščke. Skupaj s testeninami ga vrnite v juho in na hitro pogrejte. Enolončnico postrezite, posuto z naribanim parmezanom.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 420 kcal, beljakovine: 27 g,

maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 29 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"