Fokača je nizek, hrustljav in v Italiji zelo priljubljen kruh...
Za 4 osebe potrebujete:
- 180 g krompirja
- 125 g tunine v slanici
- 1 mlado čebulo
- 1 jajce + 2 jajci za panado
- 1 žlico limonovega soka
- 2 žlici drobtin
- 100 g drobtin za panado
- sol, sveže mleti črni poper
- 200 g moke
- olje za cvrenje
- 4 polnozrnate fokače ali bombete
- 200 g humusa
- 2 paradižnika
- 1 rdečo čebulo
- 60 g rukole
Priprava:
1 Kuhan krompir nastrgajte v skledo, dodajte tunino s slanico, sesekljano mlado čebulo, 1 jajce, limonov sok in drobtine. Mešanico začinite s soljo in poprom ter jo dobro premešajte.
2 Iz testa naredite majhne burgerje in jih povaljajte v moki, stepenih jajcih in na koncu drobtinah. Nato jih z obeh strani zlato ocvrite v olju.
3 Fokače ali bombete prepolovite, spodnje dele pa premažite s humusom. Sledijo rezine paradižnika, burgerji in te potresite še z obročki rdeče čebule in svežo rukolo. Pokrijte z vrhnjimi deli fokače.