Ste navdušeni nad francosko čebulno juho?
Podarjamo vam recept za okusno juho, ki jo lahko ponudite kot toplo predjed.
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 velike čebule
- 1 žlico rastlinskega olja
- 100 ml belega vina
- 1 l juhe
- 4 jajca
- sol, poper
- vršičke belušne zelene
- 1 majhno bageto
- 50 g masla
- 100 g trdega sira
Priprava:
1 Očistite čebulo, jo olupite in zrežite na rezine. V kozici segrejte olje in na njem stekleno popražite obročke. Prilijte vino in ga pokuhajte do polovice.
2 Dodajte juho in jo zavrite. Stepite jajca in jih počasi vlijte v vrelo juho. Začinite jo s soljo in poprom, dodajte sesekljano zeleno in juho malce pokuhajte.
3 Bageto zrežite na rezine, jih premažite z maslom in potresite z nastrganim sirom. Rezine razporedite po pekaču in jih malce popecite pod žarom.
4 Juho porazdelite po skodelicah in jo prekrijte s popečenim kruhom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?