Poslastica za vse, ki imajo radi vaniljino masleno kremo
Za 16 kosov potrebujete
- 1 zavitek praška za vaniljin puding
- 275 g sladkorja
- 500 ml mleka
- 450 g masla
- 1 ščepec soli
- 1 vaniljev sladkor
- 4 jajca
- 250 g moke
- 50 g jedilnega škroba
- 3 žličke pecilnega praška
- 125 g ribezove marmelade
- 50 g lešnikovega krokanta
- kandirane češnje
Priprava
Zmešajte prašek za puding, 75 g sladkorja in 100 ml mleka. Zavrite 400 ml mleka. Vmešajte mešanico za puding in ga malce pokuhajte. Pokrijte ga s prozorno folijo in ga pustite, da se ohladi pri sobni temperaturi.
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Zmehčajte 250 g masla. Preostalo maslo penasto stepite s soljo, preostankom sladkorja in vaniljevim sladkorjem. Drugo za drugim primešajte še jajca.
Zmešajte moko, škrob in pecilni prašek. Skupaj s 50 ml mleka mešanico vmešajte v masleno testo. Denite ga v namaščen model v obliki venca (približno 1,4 l) in ga pecite približno 40 minut. Ko se ohladi, ga dvakrat vodoravno prerežite.
Spodnje dno premažite z marmelado. Zdaj penasto stepite zmehčano maslo in mu po žlicah primešajte še puding. Četrtino kreme pogladite po marmeladi. Pokrijte z drugim delom pečenega testa. Po njem razporedite četrtino kreme in jo pokrijte s tretjim delom testa. Nekaj maslene kreme denite v dresirno vrečko. Venec premažite s preostalo kremo. Okrasite s krokantom, kremastimi kupčki in kandiranimi češnjami. Kolač za 2 uri postavite v hladilnik.
Čas priprave: približno 3 ure in 25 minut.
Na kos: približno 440 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 44 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?