Klobase, pripravljene na malce drugačen način.
Za 4 osebe potrebujete:
- 250 g klobas chorizo
- 4 stroke česna
- 40 ml balzamičnega kisa
- 20 g medu
Za paprika s chorizom:
- 3 rdeče paprike
- 100 g paprikovih klobas
- 1 šopek rukole
- 150 g trdega kozjega sira
Priprava:
1 Klobase chorizo in olupljen česen zrežite na rezine. Vse skupaj popražite na segretem olju. Ko so klobase popečene, jih nakapajte z balzamičnim kisom in primešajte med.
2 Za paprike s chorizom v pečici najprej pecite paprike toliko časa, da se naredijo mehurji. Dajte jih v plastično vrečko, jo zaprite in paprike pustite stati nekaj minut. Nato jih olupite in odstranite
3.Semena. Stroke prerežite na pol in jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. Na vsako polovico dajte po 1 rezino paprikove klobase, jih potresite z rukolo in na vsako dajte kos kozjega sira. Paprike zvijte in jih prerežite na pol. Vsak zvitek spnite z zobotrebcem.
Foto: Profimedia