Kuhamo v enem loncu!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g fižola
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 2 žlici olja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlico mlete sladke paprike
- 500 g svežih gob
- 1 rdečo papriko
- sol, sveže mleti poper
- strto kumino
- svež origano
- 1 mlado čebulo za okrasitev
Priprava:
1 Fižol stresite v lonec in prilijte toliko vode, da bo popolnoma prekrit. Čez noč ga namočite. Naslednji dan odlijte vodo, fižol oplaknite in prilijte čisto vodo. Fižol nato skuhajte do polovice.
2 Olupite čebuli in česen ter oboje drobno sesekljajte. Zlato popražite v naoljeni kozici in na koncu primešajte paradižnikovo mezgo in mleto sladko paprika.
3 Očistite gobe in jih skupaj s sesekljano papriko primešajte sestavinam v kozici. Nekaj minut pražite in nato prilijte malo vode. Dodajte odcejen fižol in nato golaž kuhajte približno 30 minut, da se fižol popolnoma zmehča.
4 Začinite ga s soljo, poprom, kumino in svežim origanom. Golaž lahko okrasite s sesekljano mlado čebulo in ga postrežete s popečenim kruhom.