Gobova omleta

19. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gobova omleta (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Po azijsko s kalčki

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 jajc
  • sol
  • 2 žlici limoninega soka
  • 40 g škroba
  • 400 g mešanih gob
  • 1 rdečo papriko
  • 2 mladi čebuli
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olja
  • 400 g svinjine (trakovi)
  • 100 g mungo kalčkov
  • poper

Priprava

Ločite beljake od rumenjakov. Beljakom dodajte pol žličke soli in limonin sok ter iz njih stepite trd sneg. Primešajte še rumenjake in presejan škrob. Segrejte 2 ponvi (premera 14 do 16 cm) in ju premažite z malce olja. Odstavite ju s kuhalne površine in v vsako vlijte četrtino testa. Ponvi pokrijte in pustite, da se omleti pri nizki temperaturi pečeta približno 15 minut. Na enak način porabite tudi preostalo testo.

V tem času prepolovite očiščene gobe. Očiščeno papriko zrežite na paličice, čebulo na kose, česen pa sesekljajte.

V ponvi segrejte olje in na njem popecite meso. Zraven popecite še gobe in zelenjavo. Primešajte še kalčke. Gobovo mešanico začinite in jo postavite na toplo. Z nadevom napolnite omlete in jih postrezite.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 420 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?