Po azijsko s kalčki
Za 4 osebe potrebujete
- 8 jajc
- sol
- 2 žlici limoninega soka
- 40 g škroba
- 400 g mešanih gob
- 1 rdečo papriko
- 2 mladi čebuli
- 1 strok česna
- 2 žlici olja
- 400 g svinjine (trakovi)
- 100 g mungo kalčkov
- poper
Priprava
Ločite beljake od rumenjakov. Beljakom dodajte pol žličke soli in limonin sok ter iz njih stepite trd sneg. Primešajte še rumenjake in presejan škrob. Segrejte 2 ponvi (premera 14 do 16 cm) in ju premažite z malce olja. Odstavite ju s kuhalne površine in v vsako vlijte četrtino testa. Ponvi pokrijte in pustite, da se omleti pri nizki temperaturi pečeta približno 15 minut. Na enak način porabite tudi preostalo testo.
V tem času prepolovite očiščene gobe. Očiščeno papriko zrežite na paličice, čebulo na kose, česen pa sesekljajte.
V ponvi segrejte olje in na njem popecite meso. Zraven popecite še gobe in zelenjavo. Primešajte še kalčke. Gobovo mešanico začinite in jo postavite na toplo. Z nadevom napolnite omlete in jih postrezite.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na osebo: približno 420 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 14 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?