Žlahtno dopolnjena z malce penine
Za 4 osebe potrebujete
- 200 g zamrznjene špinače
- 1 šalotko
- 1 strok česna
- 300 g mešanih gob
- 700 ml perutninske osnove
- 4 žlice oljčnega olja
- 250 g okroglozrnatega riža
- 100 ml penine
- sol
- 40 g naribanega parmezana
- 2 žlici masla
- poper
- nariban muškatni orešek
Priprava
Špinačo odtajajte. Šalotko in česen olupite in oboje zrežite na drobne kocke. Očistite gobe in jih zrežite na majhne koščke. Šalotko in česen približno 2 minuti dušite na 2 žlicah olja. Dodajte riž in vse skupaj dušite še 2 do 3 minute. Zalijte s penino in jo malce pokuhajte. Postopoma prilijte še perutninsko osnovo in vse skupaj večkrat premešajte. Po 15 minutah kuhanja dodajte špinačo in jo kuhajte približno 3 minute.
Na 2 žlicah vročega olja približno 5 minut pecite gobe in jih začinite s soljo. Rižoti primešajte parmezan, maslo in gobe. Začinite jo s soljo, poprom in muškatnim oreškom ter postrezite.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 54 g.