Ljubitelji lisičk bodo navdušeni!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 kg lisičk
- 200 g rdeče čebule
- 4 stroke česna
- 4 mlade čebule
- 70 g masti
- 20 g mlete rdeče papriko
- sol, sveže mleti poper
- ščepec mlete kumine
- 200 ml perutninske juhe
- 2 žlici moke
- 8 vejic timijana
Priprava:
1 Oplaknite gobe, jih odcedite in zrežite na polovičke. Olupite rdečo čebulo in česen. Mlado čebulo očistite in jo zrežite na majhne koščke.
2 Na dveh tretjinah masti popražite čebulo, mlado čebulo in česen. Po 3 minutah dodajte mleto papriko, vse skupaj malce popražite in nato dodajte lisičke. Začinite jih s soljo, poprom in kumino, dušite 5 minut in nato prilijte juho.
3 Na preostali masti zarumenite moko. Prežganje vmešajte v golaž in ga kuhajte še 10 minut. Na koncu dodajte timijan, sol in poper ter golaž postrezite s svežim kruhom.